Training
Workshops – Business cases – Rollenspellen – Simulaties – Leren door spelen en ervaren

Training is een investering in mensen bedoeld om bewustzijn te verhogen, vaardigheden te verbeteren of kennis te vergroten. Wij luisteren nauwkeurig naar uw doelstellingen en analyseren de achtergrond van de beoogde deelnemers. De inhoud en opzet van onze trainingen worden vervolgens afgestemd op uw specifieke situatie. Van tevoren stemmen wij de beoogde leerdoelen met u af en leggen uit hoe deze worden bereikt.

Al onze trainingen zijn goed gestructureerd en leuk om bij te wonen. Wij streven naar veel interactie en mengen werkvormen zoals klassikaal onderwijs en groeps- en individuele opdrachten. Daarnaast wordt vaak gebruik gemaakt van rollenspellen, business games en simulaties om leren via spelen en ervaren te bevorderen. Relevantie en urgentie worden gewaarborgd door gebruik te maken van voorbeelden en cases die specifiek zijn voor uw organisatie. Bovenal leveren onze trainingen blijvend resultaat in lijn met uw wensen.

SOLIDIFY heeft ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van diverse soorten workshops en trainingen, variërend in lengte van een half dagdeel tot meerdaagse sessies, en in groepsgroottes van 10 tot 75 personen. Eerdere trainingen zijn uitgevoerd voor een grote diversiteit van mensen en in verschillende landen over de wereld. Eerdere onderwerpen betreffen onder meer klantgericht denken, adviesgericht verkopen, ontwikkelen van klantvoorstellen, verkoopprocessen, samenwerken in teams en supply chain management.

Advies
Project management – Advies – Faciliteren

Het is niet altijd makkelijk aantrekkelijke klantbeloftes te combineren met een efficiënte bedrijfsvoering. Klanten zoeken naar overtuigende redenen om bij u te kopen. De ontwikkeling van een goed voorstel voor een specifieke klant kan lastig zijn. Wellicht wilt u voldoen aan alle klantwensen, maar wilt u tegelijk dat uw normale bedrijfsvoering niet teveel verstoord wordt. Bovendien voegen processtappen die logisch zijn voor u niet altijd waarde toe aan de klant.

SOLIDIFY combineert principes van klantgericht denken en supply chain management om uw klantvoorstellen te helpen verbeteren. Doelen zijn het verhogen van uw verkoopkansen, klanttevredenheid en operationele efficiëntie. Daarnaast  begeleiden wij complexe verkooptrajecten, en faciliteren wij (team)sessies en workshops om de mogelijkheden in kaart te brengen de prestaties van uw supply chains te vergroten.

Onze ervaring ligt voornamelijk in business-to-business omgevingen, onder meer in de ondersteuning van complexe offertetrajecten en het begeleiden van internationale verkoopteams. Daarnaast zijn projecten geleid op het gebied van supply chain verbetering en implementatie. Door ons gefaciliteerde bijeenkomsten en workshops hebben eerder geleid tot concrete en geaccepteerde actieplannen.

Onderwijs
Curriculum ontwerp – Cursusontwikkeling en uitvoering – Talenten en leiderschapsprogramma’s

In het verleden brachten iemands opleiding en eerdere werkervaring voldoende kennis en vaardigheden om succesvol te blijven functioneren. De huidige wereld wordt echter steeds kleiner en blijft snel veranderen. Dit vereist dat wij onszelf continu aanpassen. Wij moeten het concept van ‘een-leven-lang-leren’ omarmen.

SOLIDIFY ondersteunt scholen en universiteiten bij het ontwerp en de uitvoering van modules en programma’s die studenten helpen klaar te zijn voor de start van hun werkende carrière. Wij ontwikkelen en adviseren over actuele inhoud op het gebied van klantgericht denken, logistiek en supply chain management. Daarnaast verzorgen wij cursussen en begeleiden studenten.

Bedrijven en werknemers kunnen bij SOLIDIFY terecht voor cursussen op het gebied van klantgericht denken, logistiek en supply chain management. Daarnaast helpen wij organisaties die talent- en leiderschapsprogramma’s aanbieden binnen een kader van carrièreontwikkeling en bedrijfsopvolging. SOLIDIFY heeft internationale ervaring in ontwerp, organisatie en uitvoering van dergelijke programma’s en modules.

Individuele leerstijlen verschillen op basis van persoonlijke en culturele voorkeuren. Wij gebruiken daarom een combinatie van conceptualiseren, actief experimenteren, reflectie en nadenken over toekomstige toepassing. Het allerbelangrijkste is een veilige leeromgeving.

SOLIDIFY bezit een formele onderwijsbevoegdheid voor hoger onderwijs. Eerdere ervaring ligt voornamelijk op het gebied van logistiek en supply chain management op bachelor en master niveau. Daarnaast zijn regelmatig studenten begeleid gedurende stages en afstudeeropdrachten.

Waarom kiezen voor SOLIDIFY?
  • SOLIDIFY combineert klantgericht denken met supply chain management.Bij streven naar klanttevredenheid resulteert dit in een holistische benadering van waardeketens. Wij helpen u niet alleen klantbeloftes te verbeteren, maar deze tegelijkertijd efficiënt na te komen.
  • SOLIDIFY is pragmatisch en staat met beide benen op de grond. De beste kennis, ideeën en ervaring zijn vaak al aanwezig in uw organisatie, maar deze worden niet altijd volledig onderkend en maximaal benut. Wij passen onze aanpak dan ook aan uw situatie aan.
  • SOLIDIFY levert tastbare resultaten.Wij komen niet even snel binnen en zijn dan direct weer weg. We luisteren goed om uw situatie en behoeftes te begrijpen. De aanpak wordt hier op aangepast en we blijven bij u totdat u de resultaten zelf ziet.
  • SOLIDIFY maakt het verschil.Wij hebben een brede achtergrond in verschillende industrieën. Uit eigen ervaring weten wij wat er komt kijken bij verkoop & marketing, en hoe lastig het kan zijn een operatie goed te organiseren. Kennis en kunde uit consulting, (bedrijfs)training en onderwijs worden gecombineerd met de echte praktijk.
  • SOLIDIFY biedt kwaliteit en flexibiliteit.Wij zijn een klein bedrijf. Uw behoeftes zijn leidend. Inhoud en aanpak kunnen makkelijk worden aangepast en wij zijn verbonden met een netwerk van support partners. Wij kunnen snel beslissen en u waar ook ter wereld van dienst zijn.